Ha szereted a macaront, akkor jó helyen jársz, még akkor is, ha most nem sütési titkokat osztok meg veled, hanem valami maradandóbbat, mégpedig azt, hogyan fessük meg ezeket az apró kis francia finomságokat. Így örök emlék marad az a kis csoda, amit valami szuper helyen ízleltél. :-)
Ebben a projektben most nem a nedves a nedves technikát fogjuk alkalmazni, hanem a lazúrozást, amikor ugyanannak a színnek különböző mennyiségű vízzel higított árnyalatait festjük száradás után egymásra. Addig festjük a rétegeket egymásra, amíg a kívánt hatást el nem érjük.
Ezen az ábrán a macaron különböző rétegeit láthatod, hogy élethű legyen az alkotásod és a fény-árnyék viszonyokat, ha a fény balról jön.
Miután akvarellpapírra felvázoltad a macaronodat, neki is állhatsz kifesteni. :-)
Ha elkészültél a művel, akkor oszd meg barátaiddal és ismerőseiddel, na meg persze velem is az alkotásod. Ahhoz, hogy láthassam taggelj be: @__magnoliart__ Köszönöm!
Édes, szép napokat kívánok neked!